Apple WWDC: Dit moet je allemaal weten over iOS 11

Apple gaf ons net tijdens het Worldwide Developers Congress (WWDC) alvast een voorproefje van wat we eind dit jaar van iOS 11 kunnen verwachten. Op een rij, speciaal voor jullie, de fijnste features:

 • Voor de SMS-ers onder ons, kun je je hart ophalen want de app drawer: het app menu waarmee je stickers en iTunes liedjes vliegensvlug kunt plaatsen in smsjes is vernieuwd.
 • Siri wordt je persoonlijke vertaler. Je leest het goed, deze persoonlijke assistent vertaalt straks realtime van Engels naar Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Spaans. En dat in verschillende accenten.
 • Siri gaat verder nog meer van je leren om je nóg beter tot dienst te zijn. Ben je bijvoorbeeld op vakantie en zoek je in Safari naar leuke hotspots in je omgeving, dan krijg je straks ook het nieuws van die omgeving te zien. Handig: kun je meteen zien of er ergens nog een leuk event is.
 • Foto’s worden voortaan opgeslagen als HEIF-bestand (High Efficiency Image Format) in plaats van JPEG. Klinkt allemaal ingewikkeld maar wat vooral belangrijk is, is dat dit minder opslagruimte in beslag neemt. Kortom: je kunt straks nóg meer foto’s schieten en opslaan op je iDevices.
 • De software van de camera krijgt weer een boost waardoor je foto’s bij slechte lichtomstandigheden een stuk beter worden. Laat die late night party pics maar komen!
 • Je bedieningspanel in iOS 11 (het scherm dat je krijgt door op je telefoon van onder naar boven te swipen) is vernieuwd en ziet er een stuk gelikter uit. Het bestaat nu uit allerlei widgets, die je met 3D Toucht groter kunt maken.
 • Weleens verdwaald in een winkelcentrum of op een vliegveld? Straks niet meer want in Apple Kaarten in iOS 11 kun je straks ook deze plattegronden zien.
 • Verder fijn als je even niet meer weet hoe hard je ergens mag rijden, kun je dit terugzien in je Apple Kaarten. Zeg maar dag tegen boetes!
 • Fan van Apple Music? Dan kun je straks zien welke nummers je vrienden luisteren.
 • App Store is straks ook vernieuwd, zo open je straks op het menu Today waarin Apple je de mooiste apps gaat laten zien. En trust me, hier ga je van houden!
 • Heb je een iPad? Dan is dit nog handig om te weten: je kunt straks ook door je geschreven notities zoeken. Dit kon al in de app Keep maar is straks ook mogelijk op je iPad. En via de notitie-app kun je straks heel makkelijke documenten scannen. Scheelt je weer het switchen van app naar app naar app.

iOS 11 is in het najaar beschikbaar. Grote kans dat dit nieuwe besturingssysteem wordt gelanceerd in de week dar er ook de nieuwe iPhones zullen verschijnen.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything