De serie Gorgeous Ladies of Wrestlin: Glow, moet je NU kijken!

Heb je dit weekend niks te doen? Lig je ziek in bed? Of ben je nog aan het uitbrakken van Georgies Wundergarten? Dan is de serie GLOW prima kijkvoer om je het hele weekend mee te vermaken.

Vorig weekend had ik zo’n brak weekend, perfect om in één keer GLOW te bingen. Een nieuwe Netflix Original. De serie gaat over vrouwen die worstelen. En ja, ik was eerst ook een beetje sceptisch, komt ook omdat ik die jaren ’80 vibe niet écht zag zitten. Maar eenmaal bij aflevering 2 aangekomen, móest ik direct alles afkijken.

Gorgeous Women of Wrestling

GLOW staat dus voor Gorgeous Women of Wrestling en is gebasseerd op een verhaal over vrouwen die de worstelwereld veroverden.

De serie gaat over de fictieve Ruth Wilder (gespeeld door Alison Brie, grote kans dat je die kent van Mad Men). Ruth is een werkloze actrice in de jaren tachtig en worstelt – pun intended – al tijden om een goede rol te krijgen. Eentje waarbij ze niet de stereotype vrouw hoeft te spelen. Opeens wordt ze gebeld voor een wat onconventionele auditie, maar aangezien ze niks anders heeft en haar geld zo goed als op is, grijpt ze de kans met beide handen aan.

Ruth moet vervolgens aan de slag om met allerlei Hollywood misfits te gaan samenwerken. Maar het ergste moet nog komen, want ze moet met haar voormalig beste vriendin gaan werken. En die situatie is ietwat pijnlijk, maar daarover verklap ik niet te veel.

Girls only

De nieuwe Netflix-serie is geïnspireerd op de waargebeurde Amerikaanse tv-show G.L.O.W. Was je gek op Orange is The New Black? Dan kun je sowieso je hart ophalen bij deze serie, want producer Jenji Kohan was nauw betrokken bij de serie GLOW. Last but not least.. de hele show is door vrouwen gemaakt. Girl powerrrrrr!

Gaat dat zien: GLOW

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything