Huawei stort zich volledig op Artificial Intelligence om jouw leven makkelijker te maken

Gisteravond was ik aanwezig bij een event van Huawei in Londen waar het merk ons een kijkje gaf van de toekomst van kunstmatige intelligentie. Een toekomst die ervoor moet zorgen dat de keuzes waar we ons dagelijks mee bezig houden, voor ons nog makkelijker en sneller worden gemaakt. En eigenlijk geheel zonder dat wij hierbij stil staan.

Volgens Paul Dolan (ook wel bekend als de Happiness expert), Professor of Behavioural Science in the Department of Psychological and Behavioural Science at the London School of Economics and Political Science. Ja, een hele mond vol. Maken we op een dag iets van 35.000 onbewuste keuzes. De meeste keuzes zijn geautomatiseerd en daar denken we helemaal niet meer bij na. Dit komt omdat onze hersenen zijn opgedeeld in twee delen: system 1 + system 2 – om het zo maar even te noemen.  Je denkt dat je keuzes maakt met system 2, maar eigenlijk doet system 1 alles. Dit gaat snel, automatisch en is super effectief. Een simpel voorbeeld dat Paul gaf: in Europa rijd je aan de rechterkant van de weg, als je oversteekt, kijk je eerst naar links en dan naar rechts. Zodra je in bijvoorbeeld Londen bent, kijk je automatisch weer van links naar rechts, in plaats van rechts naar links. Zou niet fijn zijn als je smartphone je dan voor zou kunnen zijn. Dat je telefoon je een seintje geeft dat het slim is om eerst naar links te kijken en dan naar rechts. Het zou in ieder geval een stuk veiliger zijn, dat zeker!

Super slimme artificial intelligence chip

De nieuwe Huawei P10 heeft een artificial intelligence chip in zijn toestel. In het toestel zit een chip verwerkt. Hierdoor hoeft de smartphone geen connectie met de cloud te maken om je te helpen. Zo weet de camera van de smartphone precies wat je wil fotograferen en helpt je al een handje om zo de juiste belichting te kiezen. Fotografeer je bijvoorbeeld een persoon, grote kans dat-ie je foto dan een bokeh-effect geeft zodat de personen nog beter tot zijn recht komen. Fotografeer je een landschap, dan is de kans groot dat-ie je foto een vivid-filter geeft zodat je foto’s meer tot leven komen.

Huawei Mate 10Shazam voor álles

Maar Huawei gaat een stapje verder, met deze camera en ingebouwde artificial intelligence Kiran 970 chip in het toestel, moet het straks mogelijk zijn om bijvoorbeeld een toffe stoel die je in een hotel spot te scannen en vervolgens het exemplaar op je beeldscherm te zien inclusief de bijbehorende prijzen. Een beetje als Shazam alleen dan voor álles wat je om je heen ziet. Spot je iemand op straat met super toffe laarsjes en heb je niet het lef om te vragen waarvan de laarsjes zijn? Dan kun je ze nu scannen en vervolgens krijg je alle informatie te zien en misschien nog wel beter, wordt je direct naar de bijbehorende webshop gestuurd zodat je meteen je aanschaf kunt doen. Dit allemaal om je leven een stuk makkelijker te maken.

We hebben het niet eens door

De grap is dat al veel van dit soort dingen voor ons worden gedaan, maar Huawei’s doel is om bij alles je nog beter te kunnen helpen. Stel je bent een afspraak aan het maken via WhatsApp om morgenavond een hapje te gaan eten. Dan krijg je nu al de mogelijkheid om morgenavond 20:00 in je agenda te zetten. Je moet dan zelf erbij zetten wát je die avond gaat doen en met wie. Beter zou het nog zijn als je smartphone die voorzet al voor je maakt. Dat als jij met John Doe aan het whatsappen bent, je smartphone de afspraak al voor je in je agenda plant. Scheelt jou tijd. En je weet wat ze zeggen: time is money. 

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything