Nostalgie alert: de onverwoestbare Nokia 3310 maakt een comeback

Misschien wel het beste nieuws van afgelopen week. Het schijnt namelijk zo te zijn dat er een nieuwe versie van de Nokia 3310 gaat komen. Na 17 jaar maakt de Nokia 3310 een heuse comeback! 

Soms verlangen we gewoon naar een leven zonder smartphone omdat we allemaal als zombies op onze smartphone zitten. Kijk eens voor de grap om je heen in de trein, praktisch niemand meer die naar buiten kijkt. Nokia biedt je straks de mogelijkheid om weer terug naar vroeger te gaan. Naar een onverwoestbare telefoon waar je alleen maar mee kunt sms’en en bellen. Waarvan de batterij levenslang mee gaat (oké, ik overdrijf) en je kunt snaken tot je een ons weegt. Een telefoon zonder internet, een telefoon zonder non-stop notificaties, een telefoon zoals vroeger.

Welcome back: Nokia 3310

De telefoon zal volgens de geruchten vrijwel hetzelfde zijn als het origineel. Je kan ermee bellen, sms’en en natuurlijk een potje Snake spelen. Verder is er eigenlijk nog vrij weinig bekend, wie weet dat het Finse bedrijf gek doet en er toch wat ‘smart’ functies aan toe gaat voegen.  Kost dat dan? Het toestel gaat 59 euro kosten.

Meerdere Nokia smartphones

Daarnaast zou het bedrijf dat de Nokia 3310 gaat uitbrengen, ook van plan zijn om meerdere Nokia-smartphones uit te brengen. Deze Nokia-telefoons zouden dan op Android draaien. Het gaat daarbij om de Nokia 3, Nokia 5 en de al aangekondigde Nokia 6. Maar goed laten we eerlijk zijn, als je voor een Android-toestel gaat, kun je wellicht beter kiezen voor een Samsung, Huawei, Honor of Sony?

Of ik ‘m zou kopen? Misschien als ik naar een meerdaags festival ga of ergens ga backpacken. Maar als ik eerlijk ben: nee. Ik ben zo gewend aan het maken van foto’s met mijn smartphone dat ik deze functie ook absoluut niet meer kan missen.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything