Er komen nieuwe emoji voor mensen met een beperking of handicap

Keuze genoeg in emoji-land zou je denken? Zeker als je denkt dat je kunt kiezen uit twaalf soorten treinen. Toch ontbraken er nog een paar essentiële emoji. Apple heeft een voorstel gedaan voor een reeks nieuwe emoji voor mensen met een handicap of beperking. 

Helaas betekent dit niet dat de emoji direct op onze iPhone staan en we er al gebruik van kunnen maken. Er is op dit moment door Apple een voorstel gedaan voor dertien nieuwe emoji. Al deze emoji hebben betrekking op een lichamelijke beperking of handicap. Hierbij moet je denken aan een blindengeleidehond, iemand in een rolstoel, iemand met een gehoorapparaat en een arm- of beenprothese.

handicapEmoji voor mensen met een handicap of beperking

Nu is het aan Unicode om goedkeuring te geven voor deze emoji. Vervolgens worden de emoji gefinetuned en dan – fingers crossed – worden ze goedgekeurd zodat ze rond september op onze iPhone staan. Dat duurt zeker nog even. In september vind meestal de nieuwe iOS-update plaats en dan komen er vaak een hele reeks nieuwe emoji bij. Kortom: nog even wachten dus!

Welke emoji we sowieso al kunnen verwachten? Vind je hier >

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything