Hebben: de slimme Sonos One speaker met spraakassistent Alexa

Sonos lanceerde vandaag in New York de Sonos One. De speaker ziet er precies hetzelfde uit als de Play:1 alleen heeft deze speaker een spraakassistent: Alexa.

De speaker is voorzien van zes ingebouwde microfoons. Je hebt dus niet meer per se een je smartphone nodig om je speaker te bedienen.  Je bedient de speaker met verschillende stemcommando’s. Zo kun je een volgend nummer kiezen, muziek pauzeren en ook een film (Sonos Playbase) stop zetten. Extra fijn: je hoeft je stem niet tegen Alexa te verheffen want de One verstaat je ook als de muziek aanstaat en jij op normaal volume praat. Dat wil ik natuurlijk wel even testen!

Sonos One: de enige speaker die je nodig hebt

Volgens Sonos is de One de enige slimme speaker die je ooit nodig zult hebben. Met de slimme speaker kun je jouw hele huis bedienen. Heb je slimme verlichting dan kun je aan Alexa vragen of ze de lampen wil aan of uitzetten. Ook kun je super makkelijk switchen tussen radio zenders en Spotify-lijsten gewoon door de praten.

In 2018 zal de Sonos One ook ondersteuning hebben voor Google Assistant. Dit maakt de speaker de eerste en momenteel de enige slimme speaker die meerdere grote services voor stembediening ondersteunt.

De Sonos One moet begin volgend jaar op de markt verschijnen voor een prijs van 229 euro.

Combineer de Sonos One met de Playbase >

 

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything