Na Instagram en Facebook komt nu ook WhatsApp met ‘Stories’

Het begon met Instagram die een tijd geleden Instagram Stories lanceerde. Ja, precies hetzelfde als Snapchat. Niet veel later kwam het nieuws dat ook Facebook aan het testen was met Facebook Stories en nu is het zover, ook WhatsApp heeft nu Stories. Maar waarom?

Is het bedrijf zo ontzettend bang voor Snapchat? En dat terwijl inmiddels iedereen die ik ken is overgestapt van Snapchat naar Instagram want tsja.. waarom een extra kanaal als je met Instagram het allebei kan? Ja, je mist dan weliswaar de awesome filters die Snapchat heeft. Maar dat is een kwestie van tijd aangezien Facebook eerder al het bedrijf MSQRD kocht. Een app die gespecialiseerd is in filters om over je gezicht te plaatsen.

Fan van Instagram Stories in plaats van WhatsApp Stories

Bovendien is het interface van Instagram ook een stuk simpeler als dat van Snapchat. Kan ik veel mooier tekenen via Instagram – op de een of andere manier worden lijnen hier mooier afgerond. Ja, stiekem ben ik inmiddels wel fan.

Van Facebook daarentegen wat minder… zeker nu ze WhatsApp Stories introduceren waar – naar mijn mening – echt níemand op zit te wachten.

WhatsApp is veel persoonlijker dan Instagram

Zeker omdat je op je telefoon vaak zakelijke en privé contacten door elkaar hebt staan. Zie je het al voor je dat je bent wezen stappen. Je een dans/drink/schreeuw/lach-filmpje maakt dit op WhatsApp gooit en je de maandag daarop van je werkgever te horen krijgt “En leuke avond gehad?” Omdat je oeps vergeten was om bepaalde personen uit te sluiten. Kijk, op Instagram kun je deze mensen simpelweg niet accepteren op je profiel en voor mijn gevoel staat Instagram nog net iets verder van WhatsApp af. WhatsApp voelt direct een stuk persoonlijker dan Instagram. Nou ja, hoe dan ook, van mij had het niet zo gehoeven. Voor jullie?

Facebook gaat ook al de concurrentie aan met LinkedIn >

Foto: Le21eme

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything