Deze kleine gadget van Acer meet de luchtkwaliteit bij jou thuis

Bij Acer denk je waarschijnlijk niet aan een gadget die de luchtkwaliteit bij je in huis of op je werkplek meet. Maar niets is minder waar. Behalve laptops, projectoren en  smartphones, hebben ze nu ook de Acer Air Monitor. Hiermee  kun je real time de luchtkwaliteit in de gaten houden.

De Acer Air Monitor is een kleine kubus voorzien van LED lampjes die van kleur veranderen als de luchtkwaliteit verandert in je huis. Een slechte luchtkwaliteit kan slecht zijn voor je gezondheid. Droge lucht kan bijvoorbeeld voor hoofdpijn zorgen en fijnstof een hoop schade aan longen en luchtwegen aanrichten. Door dat dus goed in de gaten te houden kun je jezelf en je familie gezonder en veiliger houden.

Ik heb mij even moeten inlezen, maar de sensoren in deze gadget meten verschillende luchtkwaliteitsindicatoren. Waaronder:

  • carbon dioxide,
  • temperatuur,
  • luchtvochtigheid
  • VOC: VOC zijn zogeheten Volatile Organic Compounds. Dit zijn stoffen die afkomstig zijn uit onder andere menselijke ademhaling en transpiratie. Maar ook stoffen die uit meubels, apparaten of bouwmaterialen komen.

Acer Air MonitorAcer Air Monitor

Je koppelt de Monitor trouwens met je smartphone. Hierop kun je dan verschillende notificaties ontvangen als de luchtkwaliteit niet optimaal is. Bij mij stond de Air Monitor op mijn kantoor en de LED-lampjes kleurden voor namelijk groen en een enkele keer geel. Dit hield in dat de luchtkwaliteit matig was op kantoor. Het advies van de Air Monitor om te investeren in planten. De Hypoestes Sanguinolenta om precies te zijn. Een plant die de lucht binnen ververst. Regelmatig de ruimte schoon te maken en je ruimte ook vaker door te luchten.

Verder krijg je statistieken te zien waarin je bijvoorbeeld kunt zien wat jouw acties voor invloed hebben gehad.

Goed om te weten, is dat als je de Air Monitor in je slaapkamer plaatst, de LED-verlichting wordt uitgeschakeld, zodat je daar geen last van hebt.

Goedkoop is de kleine kubus trouwens niet. Voor 199 euro heb je er eentje.

Acer Air Monitor

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything