Op je binge-watch-lijstje: Atypical over Sam de autistische tiener

Iedere zondag serveer ik een van mijn favoriete series, films en documentaires. Allemaal pareltjes om toe te voegen op je binge-watch-lijst. En misschien soms eentje die je met man en macht moet vermijden! Deze week de serie over een jongen met autisme: Atypical. 

Sam, de autistische tiener, wil een zo normaal mogelijk leven leiden. Zo wil hij dolgraag met iemand daten. Terwijl Sam door middel van een grappige en emotionele ontdekkingsreis op zoek gaat naar zichzelf en de liefde, worstelen zijn familieleden met veranderingen in hun eigen levens.

Mocht je denken ‘hey de ouders van Sam, die herken ik’. Klopt! De moeder gespeeld door Jennifer Jason Leigh, zag je ooit in The Hateful Eight. En de vader van Sam, gespeeld door Michael Rapaport was ooit de vriend van Phoebe in Friends.

Atypical toch wel typical

Ondanks dat Sam echt een top rol neerzet als autistische jongen, vind ik het verhaal toch wel weer heel erg typisch American Teen Comedie. Allemaal met dezelfde standaard liefdesriedeltjes. Toch is de serie een echte aanrader omdat je een goede blik krijgt hoe het is om te leven met iemand met autisme en je er meer begrip voor krijgt.

 

Ook op je binge-watch-lijstje:

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything