Wordt de iPhone 8 een pareltje met een gebogen OLED-scherm?

Begin dit jaar bestond de iPhone 10 jaar, grote kans dus dat Apple dit jaar uitpakt met hun nieuwe iPhone. En als we de geruchtenmolen mogen geloven wordt de iPhone 8 een pareltje. Zo zou het toestel een gebogen OLED-scherm krijgen en verdwijnt de lightning-poort.

Althans.. The Wall Street Journal, laat weten dat het om een vergelijkbaar soort scherm gaat als de Galaxy S6 en S7 edge. The Wall Street Journal heeft het in het verleden al vaker bij het juiste eind gehad dus ik ga er stiekem lekker nu al vanuit. Zeker omdat de iPhone 7 nu ook afgeronden randen heeft, alleen het beeldscherm heeft dat nog niet. Grote kans dus!

iPhone 8 met OLED-beeldscherm

De precieze technologie van een OLED-scherm zal ik je besparen. Het is een nogal ingewikkeld verhaal – en laat ik eerlijk zijn – voor mij soms ook nog abracadabra. Oled bestaat uit een aantal kleine lampjes genaamd diodes. Een diode is een kleine bron van licht met een organisch bestanddeel dat zelf licht geeft. Deze techniek gebruikt dus geen achtergrond verlichting omdat de beeldpunten zélf licht geven wanneer er stroom doorheen gaat. Een LCD of LED televisie maakt gebruik van achtergrondverlichting. Dit is ook een van de redenen waarom dit soort televisies een stuk dikker zijn dan bijvoorbeeld een OLED-televisie. Wat betekent dit voor de iPhone? Dat-ie door deze technologie dus ook een stuk dunner kan worden!

Drie verschillende iPhone toestellen

In plaats van twee nieuwe toestellen zoals Apple gebruikelijk introduceert. iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Brengt Apple waarschijnlijk dit jaar drie verschillende versies uit.  Een iPhone met een 4,7 en 5,5-inch beeldscherm, zoals we deze kennen. Maar ook een nieuw model van 5,8-inch bij moeten komen. Dit model zou voorzien zijn van een OLED-beeldscherm.

Bye Bye Lightning-poort

De meningen zijn nogal verdeeld over het laatste gerucht dat de ronde doet. Apple zou de lightning-poort namelijk verwijderen van het toestel en vervangen voor een USB-C poort. Deze USB-C poort zien we al bij meerdere toestellen zoals bijvoorbeeld de Honor 8. Naast dat de lightning-poort verdwijnt, verdwijnt de homeknop waarschijnlijk ook.

Een hoop nieuwe veranderingen dus voor de iPhone 8. In september zullen we het waarschijnlijk pas weten.. het klinkt in ieder geval als een toestel dat een flinke make-over gaat krijgen!

Beeld: concept via 9to5mac

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything