Verkoop je spiegelreflex maar want de LG G6 maakt prachtige foto’s en zet alles – écht alles op beeld

Een tijdje terug schreef ik al over mijn eerste indruk van de LG G6. Het toestel dat voor mij uitermate geschikt is vanwege de size, maar wat voor mij ook erg belangrijk is, is de kwaliteit van de foto’s. Hoe goed is de camera. Ik testte het uitgebreid en ik kan je vertellen vooral van de selfie feature ben ik mega fan. Waarom? Dat vertel ik je!

De LG G6 heeft een dubbele 13-megapixel camera en een 5-megapixel camera aan de voorzijde. De dubbele camera aan de achterzijde is niet hetzelfde als alle andere toestellen met een dubbele camera. Nope, LG doet het anders. Er is een gewone camera zoals je gewend bent, maar er zit ook een groothoeklens op. Die foto’s kan maken met een hoek van 125 graden. Snap je nu dat de selfies altijd geslaagd zijn? Nooit meer een close-up maar gewoon nét wat meer ruimte om je heen, dat maakt een selfie 10x beter dan normaal. Zoals hieronder:LG G6

 

 

Ook blij word ik van het feit dat je beelden kan schieten in RAW. Nu ben ik geen heuse professionele fotograaf maar ik vind het wel altijd onwijs leuk om mezelf in deze wereld te verdiepen. RAW-beelden bewerken gaat net wat makkelijker dan gewone beelden.

LG G6UITGEBREIDE FOTO EDITOR

De camera-app biedt mega veel mogelijkheden. Zo kun je direct foto’s schieten in filters, kun je jezelf een beauty make-over geven – je zag er nog nooit zo flawless uit – en ook eten kun je dankzij de LG G6 er een stuk smakelijker laten uitzien dan eerst.

LG G6

DOEI SPIEGELREFLEX

Maar waar mijn hartje sneller van gaat kloppen, is de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan dankzij de handmatige modus. In principe hoef je met de smartphones van tegenwoordig niet meer een dure spiegelreflex te kopen. Zeg maar dag tegen deze camera. De LG G6 is er zo eentje. Pas zelf de witbalans, focus, exposure en de iso-waarde aan. Nu ben ik daar – heel eerlijk – echt mega slecht in, maar door de witbalans omhoog te gooien, hoef je niet meer je foto’s achteraf te bewerken en dat scheelt mij weer een hoop editwerk. Zelf het bokeh-effect (waarbij iets op de voorgrond scherp is en op de achtergrond geblurt is) kun je zelf creëren door met de focus slider aan de slag te gaan. Hieronder zie je hoe ik dat heb gedaan en tevens de groothoeklens heb gebruikt. Love it!

LG G6

 

LG G6 DUAL CAMERA

Wat extra fijn is aan zo’n dubbele camera met groothoeklens is dat je veel meer in beeld krijgt. Zo kun je een gebouw of een persoon er van top tot teen opzetten terwijl je normaal gesproken een stuk achteruit moest lopen, door je knieën moest zakken en je in allerlei bochten moest wringen. Kun je daarna zelf bepalen wat je wel of niet op de foto wil hebben.

LG G6

Filmkwaliteit

Zeker niet onbelangrijk van het aanschaffen van een nieuwe smartphone is de kwaliteit van filmen. Als je mij volgt op Instagram (@ninaphilomene) dan heb je waarschijnlijk al wat Instagram Stories voorbij zien komen gemaakt met de LG G6. Het geluid en het beeld is prima. Klein nadeel van deze app is dat-ie ‘m automatisch een tikkeltje inzoomd. Hier is helaas niks aan te doen.

Qua beeld filmt-ie top. De beelden zijn verschrikkelijk helder en dus ontzettend fijn om naar te kijken – vergelijkbaar met de camera zoals je hierboven ziet. Ook kun je super snel schakelen tussen de groothoeklens en de gewone camera op deze manier krijg je nóg meer in beeld.

Een super fijn toestel (lees hier mijn eerste indruk) met een top camera. Je spiegelreflex kun je verkopen!

Oh en er is ook de mogelijkheid om direct in vierkant te schieten voor je Instagram, maar hierover vertel ik je volgende week veel meer. Stay tuned!

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything