NS-App gaat je laten zien waar plekjes vrij zijn in de trein

Ken je dat? Dat je de trein instapt en vervolgens moet staan omdat er nergens plek is? Het komt mij geregeld voor en telkens vroeg ik mij af waarom je niet gewoon in de NS-app kon zien waar er nog plek was? Ze laten je toch ook al zien dat het druk kan zijn, waarom kunnen ze niet ook zeggen waar er plek is? Well have I got news for you: want in 2018 is het zover, en gaan ze het laten zien in hun app.

De nieuwe appfunctie werd bedacht tijdens een #hackathon. Extra tof dus dat NS ook daadwerkelijk iets doet met de ideeën die ontstaan tijdens een hackaton. Hoe dit gaat werken? Is voor mijn gevoel nog allemaal een tikkeltje ingewikkeld, maar de slimme koppen van de hackaton hebben vast uitgedacht hoe dit allemaal kan.

Vrije plek? Check de NS-app

De NS gaat sensoren op het spoor gebruiken om rijtuigen te wegen. Op basis van dit gewicht ziet de app hoe vol wagons precies zijn en waar mogelijk nog zitplekken zijn. De sensoren zijn er al voor het wegen van goederenwagons. Maar toch gaat het nog even duren. Begin 2018 wordt de nieuwe feature in de app verwacht. Tot die tijd moet je gewoon zelf nog een rondje door de trein lopen, op zoek naar een plekje.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything