Gadget I love: slimme persoonlijke assistent wekker Bonjour

Ik en opstaan? Twee dingen die absoluut niet samengaan. Ik haat opstaan. Ik blijf het liefst uren in mijn bed liggen. Als er een vacature zou zijn waar ze op zoek zouden zijn naar Doornroosje dan is mij dat op mijn lijf geschreven. Deze Bonjour wekker daarentegen maakt wakker worden en je gehele ochtend ritueel een stuk aangenamer. 

De wekker bestudeert je agenda, weet wat je hobby’s zijn en welke muziek je op welk moment van de dag afspeelt. Ook heeft-ie een wifi-verbinding en bijbehorende app. Via deze app verzamelt de wekker informatie en leert ‘ie jouw patronen.

Staat er een file? Dan wekt Bonjour je eerder zodat je op tijd bij je afspraak bent. Regent het? Dan mag je je van de wekker nog een keer extra omdraaien. Schijnt de zon? Dan is het een mooie dag om iets te ondernemen.

De wekker heeft geen knoppen maar werkt door middel van spraakbesturing. Via de wekker kun je ook contact leggen met andere slimme apparaten in je huis. Wil je bijvoorbeeld je verwarming lager of hoger zetten of je licht uitdoen? Door ‘Bonjour’ te zeggen, kun je die opdracht aan je slimme apparaten geven. Handig als je al in bed licht en niet meer uit je warme nest wil om het licht uit te zetten.

Bonjour, Goodmorning, Hello!

De wekker kan ook nog kleding- en reisadvies geven. Aan de hand van file informatie of het weerbericht. Ook zorgt-ie, als je dat wilt tenminste, dat je voldoende beweging krijgt. Ben je vandaag niet aan je 10.000 stappen per dag toegekomen? Dan wekt Bonjour je de volgende dag eerder om het verschil goed te maken. Há, wat een uitvinding.

De wekker is een ontwerp van het Franse bedrijf Holi en staat op Kickstarter, daar kun je hem alvast bestellen voor 250 euro. Als je het mij vraagt een extreem dure wekker, maar hij doet wel meer dan je alleen wekken. Al bijna 5000 mensen steunden het project. Met nog 6 dagen te gaan op Kickstarter hebben ze hun doel van 50.000 dollar ruimschoots gehaald: ze hebben al ruim 600.000 dollar aan investeringen binnen.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sign up for the good stuff

don't miss anything