Nina test: het slimme horloge, Misfit Phase

Een hele maand lang heb ik de Misfit Phase uitgeprobeerd. Een prachtig horloge dat ook nog een slim is, ook al zie je dat bijna niet. Zo meet het horloge je stappen en trackt-ie je slaap, zonder dat je het door hebt.

Shiny Misfit Phase horloge

Het horloge heeft een roestvrijstalen zilveren kas met rosé gouden details en een wit rubberen bandje. Het klokje heeft op de plek van de twaalf het misfit logo en op de plek van de zes een gekleurd stipje waaraan je de notificatie kunt herkennen. Op de kast zitten nog 2 knopjes waarmee je bijvoorbeeld het volume omhoog of omlaag kan zetten. Maar laat ik heel eerlijk zijn, die knopjes heb ik in een maand tijd niet gebruikt. Als ik mijn muziek harder wil zetten, dan gebruik ik hiervoor meestal mijn headphones of gewoon mijn speaker. Niet echt toegevoegde waarde. Het horloge zelf vind ik wel best mooi en oogt als een normaal horloge. Een nadeel: ik vind ‘m nog best dik en hierdoor zit-ie onder bepaalde jasje niet zo fijn. Wat wel absoluut een voordeel is, is dat-ie waterproof is en je er dus prima mee kunt douchen en kan gaan zwemmen.

Slim klokje

Het horloge telt je stappen en trackt je slaap. Nieuwsgierig hoeveel je hebt gelopen op een dag, dan moet je de bijbehorende app openen, hierin kun je precies zien wat je activiteiten waren op een dag. Daarnaast laat de app je ook zien hoeveel je nog moet lopen, rennen of zwemmen wil je aan je ‘aanbevolen’ hoeveelheid activiteiten komen.

Nooit afdoen!

In principe hoef je het horloge echt nooit af te doen. De Misfit Phase is waterproof en heeft een batterij levensduur van ongeveer een halfjaar. Super fijn, want je hoeft ‘m dus niet iedere avond aan de lader te hangen.

Alarm

Daarnaast laat de app je om een X-aantal uur weten of je weer even moet bewegen. Die van mij staat ingesteld op 1 uur. Dan begint het horloge te trillen en mag ik weer even actief doen. Ook kun je een wekker instellen op het horloge, dan begint-ie ’s ochtends te trillen. Ideaal want op die manier kan mijn vriend nog doorslapen terwijl ik al aan mijn dag begin.

Notificaties

Het stipje laat aan de hand van verschillende kleuren zien: of je een inkomend gesprek hebt, een WhatsAppje ontvangt, Facebook Messenger bericht, Gmail bericht, Skype of WeChat berichtje. Je kunt kiezen uit zes verschillende kleuren. Blauw, geel, oranje, paars, groen en roze. Zodra je een appje binnenkrijgt, gaat je horloge trillen en zie je aan het stipje wat je krijgt. Leuk bedacht! Maar niet heel erg efficient voor mij. Komt meer omdat ik mijn telefoon echt altijd naast mij heb leggen en dus eigenlijk direct weet of iemand WhatsAppt of belt.

Hebben of niet?

Ik zou ‘m direct cadeau geven aan mij moeder. Die is niet zo heel erg van de poes pas maar vindt het wel fantastisch om haar stappen bij te houden of haar slaap te tracken. Ook voor de notificaties is het voor haar handig omdat ze minder op haar smartphone zit als ik. Zij zou wél op haar horloge kijken als-ie trilt om te kijken of iemand belt of niet. Bovendien hoef je ‘m nooit op te laden. Nou ja, na een halfjaar moet je de batterij vervangen.

Kost dat?

De Misfit Phase 199 euro en kun je kopen in twee verschillende kleuren. Zilver wit met rosé gouden details of helemaal zwart.

Tried and Tested: de Misfit Phase een slim horloge
  • Yes please:
    7
The Good

Waterproof

Batterijduur van een half jaar

Mooi design

The Bad

Notificaties niet zo boeiend

Horlogekas een tikkeltje aan de dikke kant

710
Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything