Apple showt watchOS5 tijdens WWDC: dit moet je weten

Naast dat Apple gister tijdens WWDC het gloednieuwe iOS 12 heeft geïntroduceerd werd er ook uitgebreid over watchOS 5 gepraat. Het besturingssysteem voor de Apple Watch zal wederom flink onder de loep genomen worden met een paar top nieuwe features.

Een van de functies waar ik al een paar jaar op aan het wachten was, is de mogelijkheid om een sport competitie aan te gaan met je vrienden. En eindelijk kan dat. Yes! Met watchOS 5 kun je een 7-daagse challenge met je Apple Watch vrienden aan gaan. Wie van je vrienden is het meest actief? Zet de meeste stappen. Een mooie uitdaging om zelf meer te bewegen dacht ik zo!

watchOS 5Zelf work-outs detecteren

Anders nieuws waar sportievelingen blij van kunnen worden is dat de Apple Watch nu zelf work-outs gaat detecteren, maar ook stoppen. Het komt bij mij nog wel eens voor dat ik 2 uur na mijn kracht training volgens de Apple Watch nog steeds aan het sporten ben, als ik ’t ben vergeten uit te zetten.

Walkie-Talkie

Er komt ook een nieuwe app voor op de Apple Watch. De Walkie-Talkie-app. Hiermee kun je snel gesproken berichten naar je vrienden sturen. Precies hetzelfde zoals je vroeger een Walkie-Talkie gebruikte. Je opent de app, tikt op de grote knop om te praten en het bericht wordt in de hoogst mogelijke kwaliteit afgespeeld bij de ander. 

Siri

Tot slot heeft Apple ook Siri voor watch OS 5 onder handen genomen. Siri begint straks al met luisteren zodra je jouw arm optilt. Handig, want nu hoef je niet meer per se te zeggen “Hey Siri.”

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything