Wait what..? Er komen WhatsApp-emoji aan!

Het ziet er naar uit dat WhatsApp met een eigen reeks WhatsApp-emoji komt voor de chatdienst, althans dat is te zien in een van de WhatsApp voor Android-gebruikers. Maar waarom?
Ik begrijp echt totaal niet waarom WhatsApp zelf emoji zou uitbrengen. Beter gaat WhatsApp met Unicode samenwerken en zorgen ze gewoon dat de nieuwe emoji nu direct in de app staat. Nu moeten we er telkens jaren op wachten, terwijl dit toch helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.
WhatsApp-emoji

Nieuw in Android: WhatsApp-emoji

Daarbij lijken de WhatsApp-emoji er verdacht veel op die van iOS. Het gezicht met hartjesogen heeft bijvoorbeeld grotere hartjes in WhatsApp. Daarnaast heeft de spook-emoji niet langer schaduwen. De gebakken ei-emoji heeft nu twee dooiers.

WhatsApp-emojiDe nieuwe emoji worden op het moment getest in de bètasoftware. Het is onduidelijk wanneer WhatsApp de speciale WhatsApp-emoji voor alle gebruikers beschikbaar wil stellen. Maar wat mij betreft mogen ze de moeite van het designen en het uitbrengen van deze emoji skippen. Hier zit toch niemand op te wachten…

Ik wil juist dolgraag deze emoji >

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything