Deel jij je Netflix-account? Daar kan misschien wel verandering in komen

Ben jij van de sharing is caring? En deel je jouw Netflix-account met iedereen? Je beste vriendin, je vader moeder, je buurmeisje? Dan kan dat binnenkort misschien wel niet meer. Netflix wil daar namelijk een stokje voor steken. Flauw!

Uit onderzoek van Reuters en Ipsos blijkt dat meer dan een op de vijf Amerikaanse jongeren films en series streamt vanaf het account van iemand anders. Logisch natuurlijk, want waarom zou je zelf betalen als je via iemand anders zou kunnen kijken? Am I right?

Voor Netflix is dit helaas iets minder gunstig. Het bedrijf loopt op deze manier honderden miljoenen mis. En de gevolgen hiervan kunnen nog wel eens fataal zijn! Oh, oooh.. misschien is er straks dus wel geen Netflix meer.

Vier kijkers op één Netflix-account

Netflix staat momenteel toe dat er vier kijkers tegelijk op een account kunnen kijken, maar het zou dus zomaar kunnen dat daar verandering in komt. Wat voor maatregelen er getroffen zullen worden weet Netflix CFO David Wells nog niet. ‘We zouden het delen van wachtwoorden kunnen inperken, maar daarmee maak je van al die mensen niet plots betalende klanten’.

Deze 5 series moet je gezien hebben >

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything

A TECH GIRLS WORLD

Hoi, ik ben Nina. Welkom in mijn wereld.

Ik ben een smart girl in een smart world. Daarmee bedoel ik dat ik gek ben op all things new media. Smartwatches, smart homes, smart tv’s, smartphones, oké je snapt het wel. Zet er smart voor en je hebt mijn aandacht. Mijn ‘thing’ is zeg maar The Internet Of Things.

Maar mijn interesses reiken verder dan gadgets alleen. Zo ben ik ook Netflix verslaafd, Instagram fanaat en dankzij mijn nieuwe matras een meisje dat elke nacht lekker slaapt. Slaap ik niet, dan deel ik al mijn internet-, innovatie- en gadget-findings maar al te graag met anderen. Hier, op a Tech Girl’s World.

That’s my world. A Tech Girl’s World.
© 2017