Nina test: super slimme headset Samsung Icon X in knalroze

Lucky me! Ik mocht van Samsung de Gear Sport horloge proberen en de Icon X headset. Twee extreem handige gadgets als je keihard aan het sporten bent om weer in shape te raken. Geloof mij, dat was nodig! 

De Gear Sport is een sporthorloge die je hartslag meet, je stappen telt en je voorziet van allerlei belangrijke notificaties. Het slimme horloge heeft een touch beeldscherm waarmee je vliegensvlug je voeding kunt invullen. Naast dat het horloge bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt, slaat-ie ook op hoeveel je er inneemt. Ideaal dus als je een paar kilo’s wilt verliezen. Daarnaast kun je voor elke sport die beoefend doorgeven wat je gaat doen. Maar hierover snel meer. Ik ga je nu alles vertellen over de Icon X!

Icon X SamsungIcon X

Deze oordopjes worden binnen no time je beste vriend. Je hebt namelijk geen smartphone of andere gadget nodig om je muziek af te spelen. Ik hoefde dus niet per se meer mijn smartphone in mijn hand te houden – dit deed ik voorheen namelijk wel omdat ik geen sportband meer had waar je je telefoon in kon stoppen. Gruwelijk irritant, maar ik wilde wel per se muziek luisteren tijdens het rennen. Je kunt dus vast wel begrijpen hoe chill deze oordopjes zijn! Je kunt er een paar flinke playlists op kwijt. De Icon X bedien je door met je vingers op de buitenkant te tikken. Een keer tikken is pauzeren, dubbel tikken achter elkaar en je gaat naar het volgende nummer, drie keer snel achter elkaar tikken en je speelt het vorige nummer af. Vergelijkbaar met de standaard headset die je bij iedere smartphone krijgt.

Het geluid van de oordopjes is helder en zorgt er sowieso voor dat je lekker in de running flow komt.

Icon X SamsungJe persoonlijke Running Coach

Mede hardlopers: er zit nog een briljante feature op deze headset: de Auto Tracking-functie die weet of je wandelt of hardloopt. Als je deze inschakelt dan wordt je tijd, afstand en verbrande calorieën gemeten. Je start deze Running Coaching feature door het knopje lang ingedrukt te houden. Of als de Icon X meet dat je al langer dan 10 minuten aan het wandelen of rennen bent. Voor mij is dit wel echt bonus. Ik heb absoluut iemand nodig die mij motiveert dus als er opeens iemand in een Nederlandse stem tegen mij zegt dat ik wel een tandje bij kan zetten of dat ik lekker bezig ben, ga ik automatisch sneller rennen en krijg ik er weer veel meer zin in.

Icon X SamsungMarathon tijdsduur

Een andere top feature van deze slimme draadloze headphones is het doosje. Een klein doosje waar de headphones perfect inpassen en ze binnen 10 minuten weer opgeladen zijn zodat je weer een uur kunt hardlopen met je eigen motiverende playlists. Laadt je de headphones volledig op dan kun je er ongeveer een marathon mee rennen tenminste op mijn tempo… 😉

Icon X SamsungIcon X fit

Zoals je waarschijnlijk wel vaker hebt gelezen in mijn artikelen wanneer ik headphones test, is dat ik een klein hoofd heb. Ook mijn oren zijn niet mega groot. Het vinden van de perfecte headphones is ook na het testen van de Icon X niet opgehouden. Ondanks de hebberigmakende features zaten ze niet ideaal in mijn oren.  Je krijgt er wel verschillende dopjes bij zodat je de meest passende maat kunt uitproberen. De dopjes bleven overigens wel prima zitten tijdens het rennen, terwijl ik wel bang zou zijn dat tijdens het rennen en het zweten ze eruit zouden floepen. Gelukkig was dat niet het geval. Echt lekker vond ik de dopjes niet zitten.  Kwestie van wennen misschien!

Icon X Samsung

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything