Op je binge-watch-lijstje: Mozart in the Jungle

Het is zondag: dus tijd voor een nieuwe tip voor op je binge-watch-lijstje. Vandaag tip ik de serie Mozart in the jungle. Een serie – ook op Prime TV – die mij onlangs werd getipt. In een rotvaart bingde ik de serie en ik vind ‘m leuk. De serie kijkt lekker weg!

Seks, drugs en klassieke muziek is voor veel mensen misschien niet een voor de hand liggende keuze. Toch zijn dit de ingrediënten van de serie Mozart in the Jungle, een Amazon Original Serie die ik vorige week – toen het regende – in een rotvaart heb uitgekeken.

Mozart in the Jungle

De serie gaat – in een noten dop – over het symphonie orkest van New York. De voormalig dirigent gaat met pensioen en wordt opgevolgd voor een rock and roll versie: Rodrigo. Een jonge charmeur die met zijn intense artistieke charme alles versiert wat los en vast zit. Dan heb je nog Hailey Rutledge, een jonge hoboïst, die leeft voor haar muziek. Als Rodrigo haar bij toeval hoort spelen, wil hij dat ze onderdeel wordt van zijn orkest. Maar de andere orkestleden zien de komst van de jonge Hailey niet zitten. Een ander belangrijk personage is de celliste Cynthia Taylor, die allerlei seksuele avonturen beleeft met andere muzikanten en een affaire heeft met de pensionerende dirigent. Zij sluit vriendschap met de jonge Hailey en neemt haar onder de hoede.

De serie telt inmiddels al vier seizoenen. Dus je hebt genoeg afleveringen om te kijken. Aangezien de afleveringen ongeveer een halfuur duren, kijk het extreem lekker weg.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything