Polygram-app laat je echte reactie zien op een bericht

Ken je dat? Dat je aan het appen bent en je verzend iets, maar de ander interpreteert het totaal anders dan je had bedoelt. Polygram lost dat op. De app koppelt namelijk je gezichtsuitdrukking in emoji-vorm aan een berichtje. Ben je verbaasd en moet je daarna lachen, dan wordt dat in emoji toegevoegd aan je appje. Handig!

De app herkent je gezichtsuitdrukking door middel van de selfie camera. Met de technologie van Polygram wordt het gezicht omgezet in een emoji als je een berichtje bekijkt.

Via Polygram is de reactie op een berichtje dus altijd eerlijk. Alleen als je oprecht moet lachen, zal Polygram de reactie registreren. Je kunt niet zelf een like uitdelen of een reactie kiezen. Jouw uitdrukking bepaalt.

Naast de unieke emoji-feature, biedt de app veel statistieken van posts. Heb je een foto geplaatst, dan zie je hoeveel mensen op welke manier hebben gereageerd. Ook laat de app je zien hoelang mensen naar een berichtje hebben gekeken, hoeveel views je hebt en of mensen hebben doorgeklikt. Een beetje a la Google Analytics alleen dan in een social netwerk verwerkt.

Polygram succes?

Toch vraag ik mij af of zo’n nieuwe app nog een plekje weet te bemachtigen tussen de grote spelers als Facebook en Snapchat. Het idee kan ik absoluut waarderen dat je gezichtsuitdrukking wordt omgezet tot een emoji. Sterker nog, dit wil ik ook in WhatsApp hebben zodat je nu ook daadwerkelijk kunt zien of mensen huilen van het lachen of dat ze verveeld naar hun beeldscherm kijken.

Vooralsnog is Polygram alleen nog maar beschikbaar voor iPhone-gebruikers en is het interface van de app ook best wel ingewikkeld. Maar wie weet wordt dit wel het nieuwe Snapchat!

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything