Apple take my money: daar is-ie dan de nieuwe iPhone 14 Pro (Max)

iPhone 14 MaxIeder jaar (september) wordt tijdens de Apple Key Note met veel spektakel nieuwe producten aangekondigd. Zo ook dit jaar, naast de Apple Watch Ultra, de Airpods Pro 2 lanceerden ze ook de iPhone 14 Pro (Max).  Dít is er nieuw!

Let op: dit artikel is heel snel mee geschreven!

Qua looks niet heel veel, behalve dan dat de iPhone 14 Pro (Max)  er een nieuw kleurtje bij. De groene iPhone 13 is ingewisseld voor Deep Purple. Niet per se een kleur waar ik warm van word.

De iPhone 14 Pro Max is verder voorzien van 6,7-inch OLED-display dat always-on ondersteunt, net zoals de Apple Watch (vanaf series 5). En de iPhone 14 Pro een 6,1-inch OLED display. Het toegangsscherm blijft nu altijd aan, zónder dat het effect heeft op je batterij. Als je iPhone trouwens met het scherm naar beneden ligt of in je zak zit, gaat het scherm uit om batterij te besparen.

Dynamic Island

De nieuwe feature: Dynamic Island. Een echte Apple innovatie (en bijbehorende naam) Een combinatie van hardware, software en iets daartussenin. Dynamic Island tovert muziek, FaceTime-gesprekken en nog veel meer tevoorschijn op de plek waar normaal de lelijke inkeping zat (jawel.. die is dus nu verdwenen!). En dat allemaal zonder dat het afleidt van wat je aan het doen bent.

Personal touch

Personalisatie: Jouw foto. Jouw lettertype. Jouw widgets. Jouw iPhone. Dankzij iOS 16 kun je het toegangsscherm helemaal finetunen en naar je eigen hand zetten. Denk aan lagen aanbrengen in een foto om die extra naar voren te laten komen. Je Activiteit-ringen checken, live-updates van je favoriete apps en nog veel meer.

Crash detectie

Ook nieuw in het toestel (en ook in de Apple Watch) is crash detectie. Wanneer je een ernstig auto ongeluk hebt gehad, kan de iPhone 14 Pro automatisch 112 voor je bellen en ook je SOS-contactpersonen waarschuwen.

De pro van iPhone Pro

En waar de Pro van de iPhone 14 Pro vandaan komt, dat is toch écht wel de next level camera. Voor het eerst hebben ze een  een 48-megapixelsensor. De afgelopen jaren werden alle iPhones geleverd met 12-megapixelcamera’s.

Deze nieuwe megapixelsensor zorgt voor meer detail, en tot 2x betere prestaties bij weinig licht. Ook het dynamische bereik wordt verbeterd door de combinatie van de nieuwe sensor en kunstmatige intelligentie. Dat zorgt ervoor dat foto’s zowel detail in lichte en donkere delen bevatten, en alles er tussenin.

De sensor van de groothoek 65 (!) procent groter, waardoor hij meer licht opvangt. Dit moet resulteren in kwalitatief veel betere foto’s bij weinig licht.

Verder hebben ze een extra zoom-modus: 2x, naast de 0,5x, 1x en 3x zoom die het voorgaande model bood. Dat betekent niet direct een extra lens, maar de 3 lenzen op het toestel voegen de informatie samen.

Ook verbetert: de ultragroothoekcamers en de flitser. De sensor van de groothoek 65 (!) procent groter, waardoor hij meer licht opvangt. Dit moet resulteren in kwalitatief veel betere foto’s bij weinig licht.

En een prijskaartje waar je bang van wordt.. maar héy dan heb je wel all of the above.

Kost dat dan? Vanaf € 1.329 heb je deze digitale computer én camera in handformaat.

 

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything