Dit zijn de belangrijkste iOS 13 functies

Ieder jaar brengt Apple één grote update uit. Dit jaar is dat: iOS 13. In deze grote update worden flinke veranderingen doorgevoerd en dat is fijn dan ziet alles er weer net wat gelikter uit, werken functies weer beter en is je telefoon weer beter beveiligd. Ik vertel je wat er allemaal nieuw is in iOS 13.

1. Dark Mode

Het is zover! Je kunt vanaf nu je hele besturingssysteem omzetten naar Dark Mode. Alle Apple-apps zijn hier klaar voor gemaakt, van iTunes tot Notities van je Instellingen tot je Wallpaper.

Het is te vergelijken met macOS Mojave op je laptop/computer. Persoonlijk niet mijn voorkeur, maar ik weet dat veel mensen hier echt al jaren op zaten te wachten.

2. Snel, sneller, snelst

Naast dat je telefoon met een nieuwe update weer een stuk sneller is (althans.. als je een nieuw model hebt), worden apps ook een stuk sneller met iOS 13.

3. Sign in with Apple

Voor veel mensen lastig om te geloven, maar Apple heeft het beste met je voort qua privacy.  Vanaf nu komt er naast de ‘Sign in met Facebook of Google’-knop ook een knop bij met ‘Sign in with Apple’.

Zodra je op deze knop drukt om in te loggen, wordt er geen locatie data gedeeld. Apple laat vervolgens aan je zien wat de website nog meer voor een informatie van je wil hebben. Vragen ze om een e-mailadres en heb je zoiets van: ‘nahhh…’ dan maakt Apple een tijdelijk adres voor je aan die de mail vervolgens naar je echte mailadres doorstuurt. #score

4. Siri update

Het was te verwachten – want ieder jaar wordt ze slimmer – Siri krijgt ook een update. Siri kan straks inkomende berichten, van bijvoorbeeld iMessage, aan je voorlezen. Ideaal voor op de fiets, want daar mag je dus niet meer je telefoon bij pakken. Direct reageren kan ook, door je berichtje te dicteren.

Dan nog een MEGA pluspunt voor AirPod-gebruikers: vanaf nu kun je met twee setjes AirPods luisteren naar dezelfde muziek. Of.. waarvoor ik het dus mega fijn vind, samen naar een film of serie kijken op één device.

Er is nog vééél meer nieuw, maar daar ga ik pas achterkomen zodra ik even gebruik heb gemaakt van de nieuwe update. To be continued.

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything