Op je binge-watch-lijstje: The Handmaid’s Tale

Het is zondag: dus tijd voor een nieuwe tip voor op je binge-watch-lijstje. Vandaag tip ik de serie The Handmaid’s Tale (kijk je op Videoland). De serie speelt zich af in de toekomst en gaat over een wereld waarin vruchtbare vrouwen worden gedwongen om te werken als dienstmaagd en kinderen te krijgen voor de heersende elite.

In de Handmaid’s Tale volgen we June. Een vruchtbare vrouw die op de vlucht is om niet in handen te vallen van de heersende elite. Want zodra dat gebeurt, wordt ze gedwongen om als dienstmaagd te werken. Deze dienstmaagden worden toegewezen aan een mannelijke bevelhebber en onderdanige echtgenoot. Hun taak: het baren van kinderen. Gebaseerd op het bijbelse verhaal van Rachel en haar dienstmaagd Bilha. Om die reden worden ze regelmatig ritueel verkracht door hun meester. Bij een geboorte wordt het kind meteen afgestaan aan de meester en diens echtgenote.

 

Een ontzettend heftige serie. Super sterk verhaal maar wel soms een tikkeltje langzaam. Ondanks dat het dus de afleveringen van 50 minuten nogal traag gaan, zit je wel elke aflevering geboeid te kijken en hoop je dat het lukt dat June ontsnapt of dat er een onderdanige echtgenoot een keer hun man tegenspreekt.

Een absolute aanrader om te kijken!

Volg Offred in The Handmaid’s Tale

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything