Op je binge-watch-lijstje: UnREAL; kijkje achter schermen bij The Bachelor

Het is zondag, dus zoals je van mij gewend bent staat er weer ’n tip voor: Binge-watch-lijstje klaar. Deze week de serie UnREAL die de werkelijke wereld achter reality series laat zien. En ik kan je vertellen da’s heftig.

Eén rijke man en allemaal mooie meisjes. Allemaal willen ze maar een ding. Trouwen met de Bachelor. Een datingshow die in Amerika reuze populair is (en ook heel erg vermakelijk om te kijken – toch Elke?). In Nederland is er momenteel een slap aftreksel gaande. Een seizoen die wel íets van UnREAL kan leren. Iets, niet alles, want na twee seizoenen denk je wel even ‘oef!’

In UnREAL is niks echt.

In de serie volgen we Rachel, een jonge producer die er voor moet zorgen om de deelnemers te maken en te kraken. Haar doel is om alles zo te manipuleren om dramatisch en schandalige opnamens te realiseren zodat ‘Everlasting’ (zo heet de serie die ze in UnREAL prodcueren) punten scoort op televisie.

Interessant om te weten: In de serie verwerkte scenarioschrijver Sarah Gertrude Shapiro haar ervaringen als producent bij The Bachelor. Nu is UnREAL absoluut geen documentaire of onderzoeksjournalistiek, maar na het zien van de serie is het sprookje van The Bachelor in een keer voorbij!

Kijken dus, als je nieuwsgierig bent naar hoe reality televisie in elkaar wordt gezet.

UnREAL al gezien? Misschien is Dark of The End Of The F**king World iets voor jou?

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Comments are closed

Sign up for the good stuff

don't miss anything