Gadget I love: duurzame Small Transparant Speaker

2017 is nog maar net begonnen en mijn wishlist voor gadgets kan alweer aangevuld worden. Deze keer met de Small Transparant Speaker. Ik hou van transparante gadgets. Vroeger had ik al doorzichtige Gameboy en een doorzichtige horloge ring. Ik vond het gewoon super tof om de techniek van binnen te zien. Behalve dat de speaker doorzichtig is, heeft-ie ook sensoren die aangeven welke onderdelen aan vervanging of een reparatie toe zijn. 

De speaker is ontworpen door People People, een ontwerpstudio uit Stockholm. Via Kickstarter proberen ze nu geld op te halen om de duurzame speaker te realiseren.

Het apparaat is een reactie op de grote hoeveelheid elektrische producten die consumenten weggooien. “Apparaten worden te snel afval op stortplaatsen” vindt de studio. Toch komt mij dit niet bekend voor, ik bewaar juist alles. Misschien moet ik eens iets wat vaker weggooien.

Small Transparant SpeakerGERECYCLEDE SMALL TRANSPARANT SPEAKER

De speaker is gemaakt met gerecyclede materialen. Je kunt de speaker uit elkaar halen om specifieke onderdelen te repareren of te vervangen. Daarnaast is de speaker slim genoeg om een seintje te geven als-ie kapot is. Je ontvangt dan een notificatie via de bijbehorende smartphone-app en hierin staat precies wat je moet doen.

Kapotte onderdelen die thuis niet gerepareerd kunnen worden, gaan terug naar de fabrikant voor nadere inspectie. Na reparatie komt het onderdeel weer terug. Lukt de reparatie niet, dan komt er een nieuw onderdeel terug en wordt de oude gerecycled.

De Small Transparant Speaker is gemaakt van glas en een aluminium frame. Zo zie je alle onderdelen zitten. Je speelt je muziek af via Wi-Fi of bluetooth. Verder heeft-ie ook een 3,5mm jack-aansluiting zodat je ‘m nog kunt connecten met je smartphone of MP3-speler.. Er is een volumeknop, een powerknop en een LED-lampje dat aangeeft of de speaker is ingeschakeld.

Hebben? Je kunt op Kickstarter het project steunen en dan heb je voor $250,- deze awesome speaker.

Small Transparant Speaker

Ninaphilomene

Een zachte G, neusje voor trends, Burger-enthusiast en gek op all things new media. Kan verder niet zonder Netflix.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sign up for the good stuff

don't miss anything